Om Al Farah

FREMTIDENS AL FARAH

 

Vi i det nye Al Farah-styret har et ønske om å bidra til økt profesjonalisering i magedansmiljøet i Norge, gjennom kurs rettet mot de som jobber eller har et ønske om å jobbe profesjonelt med orientalsk dans som utøvere og/eller instruktører. Dette kan være kurs i økonomi/regnskap, markedsføring/profilering av egen bedrift, og lignende. Vi vil gjerne ha innspill fra dere proffe/semi-proffe dansere og instruktører rundt om i landet som kan ha interesse av et slikt kurstilbud. Hva trenger dere? Hva savner dere av kunnskaper og ferdigheter for å kunne spre dansens glade budskap? Forslag til tema og eventuelle kursholdere mottas med takk!

Kontakt oss

Festforestilling

 

Al Farah arrangerer festforestillinger hvert år, med variert program og stor takhøyde. Både profesjonelle og ferskere magedanserinner og -dansere kan opptre, og forestillingene inneholder en blanding av gruppedanser og solodanser i mange ulike stilarter, og på ulike nivåer. Vi inviterer som regel en eller flere gjestedansere, ofte fra utlandet.

 

 

Foreningen for orientalsk dans i Norge

KASSERER

 

Morten er Al Farahs kasserer gjennom tidene! Organisasjonens stødige fjell!

 

Du kan lese en presentasjon av Morten i blad nummer 46 (2006). Morten er mannen som så magedansens lys i 1997, og som sitter på veldig mye kunnskap om orientalsk dans og dansere i Norge, i tillegg til en unik kunnskap om foreningens arbeid. Vi er så lykkelige over at Morten fortsetter i styret!

 

 

LEDER

NETTREDAKTØR

 

Amina Bacali startet med magedans hos Siw Øksnes i 2004 og fortsatte deretter hos Hilde Lund og Michelle Galdo på Navlen dansestudio. Der satt hun som resepsjonist i bytte mot gratistimer i 7 år hvor hun fikk sin grunnutdannelse. Amina har videre studert hos norske og utenlandske instruktører og har AATEC instruktørutdannelse fra Nesma. Amina er magedansinstruktør på Studio Orient i Oslo og opptrer jevnlig på restauranter og andre arrangementer. For tiden oppholder hun seg i Tunisia hvor hun opptrer i bryllup og eventer med Boudinar, det nasjonale orkesteret i Tunisia.

 

Amina har vært med i Al Farah styret siden 2014 som arrangementansvarlig og ble valgt som leder i april 2016. Som styreleder i Al Farah ønsker hun å videreføre Ingrid Kvams arbeid ved å jobbe for at Al Farah får en enda tydeligere profil i og utenfor dansemiljøet. Hun ønsker å styrke samholdet mellom aktører innen orientalsk dans og kanskje miljøet kan bli stort nok til at Al Farah festene kan bli en ambulerende magedansfest? Hvem vet! En ting er sikkert- artig blir det!

 

 

 

 

Al Farah

 

"Farah" betyr glede, fest og bryllyp på arabisk.

Al Farah - Foreningen for orientalsk dans i Norge er en frittstående forening for alle som er interesserte i orientalsk dans (magedans). Foreningen arbeider for å gi økt kunnskap om, og forståelse for orientalsk dans, musikk og kultur.

 

Al Farah ble stiftet i januar 1996. Nå har foreningen rundt 200 medlemmer, de aller fleste er norske kvinner som gjerne har vært i kontakt med orientalsk dans gjennom kurs, eller ved kontakt med kulturer dansen kommer fra.

 

 

Medlemsbladet

 

Al Farah Magasinet utgis fire ganger i året med forskjellig stoff om orientalsk dans. Bladet skal være en kilde til økt kunnskap gjennom artikler relatert til magedans.

 

Bladet er dessuten et forum der medlemmene kan dele informasjon og opplevelser, gjennom å utveksle meninger og erfaringer, samt der styret kan formidle informasjon om foreningens aktiviteter.

 

 

BLADGRUPPAS STYREREPRESENTANT

 

Cathrine Ydstie underviser i magedans, zumba og pilates ved Oslo Magedansstudio og SiO Atletica og danser i gruppene Bellystars og Kjerringer. Hun er utdannet barnevernspedagog og jobber med funksjonshemmede barn og unge i Nittedal kommune.

Catherine var arrangementansvarlig i 2016, og valgt som bladansvarlig i Al Farah april 2017.

 

ARRANGEMENTSANSVARLIG

 

Anbjørg Kolaas bor i Oslo og jobber som kommunikasjonsrådgiver. Hun har fulgt mange dansetimer hos Siri Ydstie ved Oslo Magedansstudio og har vært med i hennes dansegruppe Bellystars. I tillegg har hun lært mye fra andre danseinstruktører i Norge og på internasjonale magedansfestivaler. Når hun lager egne koreografier liker hun å blande ulike stilarter og tar gjerne frem et av sine sverd. Sammen med Jenny Staurset arrangerte hun Elvelangs danseshow på Månefisken i 2016.

 

Som arrangementsansvarlig ønsker hun å bidra til at foreningen fortsetter å ha eventyrlige danseshow og artige fester hvor alle føler seg inkludert. Hun undersøker muligheten for å ha show i andre byer enn Oslo, slik at vi får med flere dansere fra hele Norge. Hun ønsker også å jobbe for å inkludere Al Farah i andre kulturelle arrangementer hvor det kan være naturlig med orientalsk dans.

LAYOUTANSVARLIG

 

Miriam Gjerstad, 30 år og bosatt i Oslo, opprinnelig fra Bærum. Har bachelor i Fine Art fra Kingston University i London, og har studert Kulturledelse på HiOA.

 

Hun tok sitt første magedanssteg hos Siri Ydstie i 2004, og ble bitt av basillen. Etterhvert oppdaget hun også American Tribal Style og Tribal Fusion bellydance. Hun har også hatt studieopphold på USAs vestkyst med blant annet Mira Betz, Jamila og Suhaila Salimpour og Rachel Brice. Hun oppsøker kurs i ulike typer dans som dancehall, streetdance og flamenco for større utfordringer. I samarbeid med Jorunn Sjølli underviser hun i tribal magedans og tribal fusion ved Oslo Tribal Bellydance School.

Miriam var bladgruppas styrerepresentant og redaktor i 2014-2016.

 

 

Foreningens vedtekter